BİNGÖL / SOLHAN - Şehit Kaymakam Ersin Ateş İlkokulu

Ara

İlçe Milli Eğitim Müdürümüz Muhittin ÇİFTÇİ ve Şube Müdürümüz Recep KAYA okulumuzu ziyaret ederek 1. sınıf öğrencilerimiz ile etkinliklerde bulundurlar.

Kas

Okulumuzca hazırlanacak 2024-2028 Stratejik Planı ile ilgili paydaşların görüşlerini almak, önerilerini değerlendirmek ve bütüncül yaklaşım düşüncesini geliştirmek amacıyla velilerimiz, öğrencilerimiz ve öğretmenlerimiz için hazırladığımız anketlere aşağıdaki linklerden ulaşabilirsiniz.

Anketi doldururken gerçekçi bir bakış açısıyla değerlendirme yapmanızı ve görüşlerinizi samimi bir şekilde paylaşmanızı rica ediyoruz.

Haz

2022-2023 eğitim öğretim sezonunun tamamlanmasıyla tüm yurtta olduğu gibi Solhan’da da öğrenciler karne heyecanı yaşadı.
Okulumuz Şehit Kaymakam Ersin Ateş İlkokulunda düzenlenen programda Kaymakam Muhammed Çetin öğrencilere karneleri vererek sevinçlerine ortak oldu.
Öğrencilerle yakından ilgilenen Kaymakam Çetin, aileleri tebrik ederek vatana millete faydalı evletler olması temennisinde bulundu.

Düzenlenen karne programa Kaymakama Muhammed Çetinin yanı sıra Belediye Başkanı Abdulhakim Yıldız, J.Binbaşı Ahmet Aksu, Milli Eğitim Müdürü Ali İhsan Yanılmaz, öğrenciler ve velileri katıldı.

Kas

Okulumuz, Solhan'ın henüz ilçe olmadığı 1931 yılında, tek derslikli bir okul olarak eğitim-öğretime başlamıştır. 1936 yılında Solhan'ın ilçe olmasıyla birlikte, ilçede inşa edilen 3 derslikli bir binada eğitim-öğretim hizmeti vermeye devam etmiştir. İnşa edilen 3 derslikli yeni binada 1964 yılına kadar Merkez İlkokulu adıyla eğitim-öğretim faaliyetlerine devam eden okulumuz, 1995 yılına kadar aynı binada faaliyetlerine devam etmiştir. 1995 yılında okul binasının kapasiteyi karşılayamaması dolayısıyla okulumuz, Solhan Lisesine ait eski binasına taşınmıştır.

1997-198 eğitim-öğretim yılında zorunlu eğitimin 8 yıla çıkarılması dolayısıyla "Merkez İlkokulu" adı, "Merkez İlköğretim Okulu" olarak değiştirilmiştir.

19 Kasım 1999 tarihli ve 420/12486 sayılı İl Millî Eğitim Danışma Kurulu kararıyla "Merkez İlköğretim Okulu" adı,  ilçemizde şehit olan Kaymakam Ersin ATEŞ'in adını alarak "Şehit Kaymakam Ersin Ateş İlköğretim Okulu" olarak değiştirilmiştir.

Okulumuzun yeni hizmet binası, Avrupa Birliği tarafından eğitime destek projesi kapsamında yapılmıştır. 2006 yılı Mayıs ayında inşaatına başlanan hizmet binası, 2007 yılında tamamlanmıştır.

2007-2008 eğitim-öğretim yılından itibaren 16 Derslik, 2 Ana Sınıfı, 4 Atölye, 1 Kütüphane ve 1 Bilişim Teknolojileri atölyesi ile hizmete başlayan okulumuz, halen aynı binada hizmete devam etmektedir.